Demokrati

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
For voksne
For voksne

Demokrati og diktatur

24.04.18
Dette foredrag v. Ph.d.-studerende Alexander Taaning Grundholm ser nærmere på, hvad demokrati egentlig er, og hvordan det adskiller sig fra sin modpol, diktatur.

Vi har alle en idé om, hvad demokrati er. Og selvom vi måske ikke er helt tilfredse med alle aspekter af vores demokrati, så er langt de fleste af os dog ikke i tvivl om, at vi foretrækker det frem for at leve i et diktatur..

Men hvad betyder demokrati egentligt? Hvilke krav skal et lands politiske system leve op til for, at vi vil beskrive det som demokratisk? Og hvad har det egentlig af betydning for én som borger, om man lever i et land, der lever op til disse krav?

Alexander Taaning Grundholm vil forsøge at udfordre deltagernes forståelse af, hvilke af verdens lande der er demokratiske. Til sidst vil foredraget forsøge at besvare spørgsmålet, om det rent faktisk er bedre at leve i et demokrati end i et diktatur.

 

Foredraget er et led i Forskningens Døgn.
Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 75.000 besøgende. I år løber festivalen i dagene 20.-26. april.