Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
30 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
For voksne

Filmfremvisning: Triangle of Sadness

01.06.23
Kom og se ’Triangle of Sadness’, når vi viser filmen d. 1. juni på biblioteket.

Filmen er én af 5 europæiske film nomineret til LUX-publikumsfilmprisen. Denne aften har du også mulighed for at være med til at give din mening om filmen til kende, og dermed måske være med til at afgøre, hvilken film, som skal have prisen.
 
Om filmen
Filmen er en uhæmmet satire, hvor samfundsklasser vendes på hovedet, og den smagsløse økonomiske værdi af skønhed afsløres. Filmen 'Triangle of Sadness' handler om modelparret Carl og Yaya, der strander på en øde ø med en gruppe milliardærer og en rengøringskone. I kampen om overlevelse bliver hierarkiet vendt på hovedet, da det viser sig, at rengøringskonen er den eneste, der ved, hvordan man fisker.

Instruktøren Ruben Östlund modtog sin anden Guldpalme i Cannes for filmen, og han har tidligere stået bag de  prisbelønnede film 'Force Majeure' og ’The Square’. 'Triangle of Sadness' er Östlunds første engelsksprogede film, og den Oscar-nominerede skuespiller Woody Harrelson ses på rollelisten sammen med bl.a. danske Vicki Berlin og Zlatko Buric.

LUX awards
Hvert år uddeler Europa-Parlamentet og European Film Academy i fællesskab LUX-publikumsfilmprisen til en fremragende europæisk film. Der er i år nomineret fem film, og publikum i EU-landene kan nu afgive deres stemmer frem til den 12. juni 2023. Målet er at få folk til at engagere sig i debatter ved at vise inspirerende film, der er med til at præge den offentlige debat.

Billetprisen er inkl snacks, sodavand, kaffe og te.