Bestil billet(ter)

”Kreativitet” v. Jan Løhmann Stephensen

28.03.19
Engang var kreativitet forbeholdt gale genier, plagede ånder og anarkistiske grænsegængere. I dag skal vi alle være kreative, og vi forventer en blomstrende kreativitet hos os selv og hinanden.

Vi er de senere år blevet enormt besatte af, at vi skal være kreative. Hver især og som samfund. Til gengæld synes vi knap så optagede af, hvordan og hvorfor vi er kommet på den idé. Hvordan er vi eksempelvis gået fra ideen om, at kreativitet er noget, der er forbeholdt gale genier, plagede ånder og anarkistiske grænsegængere, til kravet om at vi nu alle skal være kreative?

Dette foredrag af Jan Løhmann Stephensen, forfatter til bogen “Kreativitet” i serien Tænkepauser, handler om, hvorfor vi har opfundet kreativiteten på de måder, vi har. Og ikke mindst hvilke interesser, der ligger bag denne kreativitetsiver. Og hvad der sker, når den menneskelige kreativitet møder nye teknologier?

Jan Løhmann Stephensen er adjunkt på Æstetik og Kultur, Aarhus Universitet