Om dette arrangement

Tid
10:50 - 12:05
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
For voksne

Litteraturfestival: Anne-Sophie Lunding-Sørensen

09.10.21
Som en del af litteraturfestivallen kommer Anne-Sophie Lunding-Sørensen og fortæller om sin nyeste roman, Sanatoriet.

Sanatoriet er Lunding-Sørensens sjette roman. Stedet er den psykiatriske anstalt Sølund i Sønderjylland. Året er 1928.
Fire unge kvindelige patienter har druknet sig selv i søen. Den eksklusive psykiater Hannah Neumann ankommer fra Wien med Freuds epokegørende psykoanalyse i bagagen.
Hendes opgave er at forhindre at flere begår selvmord. Hun får hjælp af den unge, ambitiøse sygeplejerske Dagmar, som forelsker sig i hende. De to indleder et forbudt forhold, som kan koste dem alt.
Det psykologiske arbejde går i gang og efterhånden viser det sig at noget er helt galt. 
Sanatoriet er en historisk roman med nervepirrende spændingselementer, der beskæftiger sig med tidens mandemagt og sociale hierarki, men også om kønsroller, kvindelig seksualitet og en spirende feministisk selvforståelse.

Anne-Sophie Lunding-Sørensen er født i 1969 og voksede op i et Århusiansk kollektiv. Da forældrene blev skilt, flyttede Anne-Sophie Lunding-Sørensen sammen med sin mor og bror til Struer, som dengang var en mørk provins sammenlignet med kollektivlivet. Hun havde svært ved at falde til og det blev ikke bedre af at faderen tog sit eget liv. Anne-Sophie Lunding-Sørensen har en uddannelse i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet.