Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
For voksne

Maren Uthaug

19.11.20
Maren Uthaug tegner sit alter ego, damen fra striben ”Ting jeg gjorde” fra Politikens bagside

Hun tegner barndommens kaos, den uregerlige ungdom, kærlighedsaffærerne, og hvordan moderskabet raserer ens forståelse af at være menneske. Nogle af tegningerne er alvorlige, andre eftertænksomme, og så er der selvfølgelig også dem, der får salen til runge af latter.

I arrangementets første halvdel kan du opleve Maren Uthaug tegne live. Tegningerne bliver blæst op på et lærred, så publikum kan følge processen.

 

I anden halvdel fortæller Maren Uthaug om sin nyeste bog ”En lykkelig slutning” (2019) - en roman om døden i dens mange afskygninger – om nekrofili og medlidenhedsdrab, om overtro og kremering, om spøgelser og OCD, om teosofi og nazisme.

Bogen er en tour de force gennem dødens kulturhistorie, med rablende fantasi og en stædig logik, der truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

Maren Uthaug fortæller om den research hun lavede i forbindelse med bogen, om de store forandringer de danske begra- velsesritualer har gennemgået de sidste 200 år. Derudover læser hun lidt op og svarer på spørgsmål fra publikum.

Maren Uthaug er forfatter, tegneserieskaber og blogger. Hun tegner den daglige stribe til Politikens bagside og har udgivet flere graphic novels fra samme univers som striben ”Ting jeg gjorde”.