Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
For voksne

Skumringstime: Babettes Gæstebud

11.11.19
I anledning af Nordisk Litteraturuge inviterer vi til Skumringstime, hvor De Eventyrlystne sætter fest, farver og fantasi til Karens Blixens klassiker "Babettes Gæstebud"

 

Babettes Gæstebud

Babette, en flygtning fra Frankrig, lever i 14 år som husholderske hos to aldrende provstedøtre i en lille norsk fjordby. En dag skaber hun ved hjælp af en lotterigevinst et vidunderligt måltid for menigheden - et måltid som fuldstændig ændrer stemningen blandt de inviterede.

"Babettes Gæstebud" er skrevet af én af dansk litteraturs helt store sværvægtere - Karen Blixen (1885-1962).

Blixen er nok især kendt for sit selvbiografiske værk "Min afrikanske farm" om sin tid som bestyrer på og ejer af en kenyansk kaffefarm og om sine oplevelser i afrika, men det var med værker som "Syv fantastiske Fortællinger" (1935), "Vinter-Eventyr" (1942) og "Babettes Gæstebud" (1952) at hun slog sig fast som én af Danmarks mest interessante og internationalt berømmede forfattere nogensinde og mødte store personligheder som Marilyn Monroe, Arthur Miller og ikke mindst Ernest Hemmingway.

"Babettes Gæstebud" udkom først på engelsk i 1950 i Ladies Home Journal og udkom i 1952 på dansk under Blixens mandlige pseudonym Isak Dinesen. Fortællingen er kort og enkel, men rummer mange flertydige og sammensatt lag, der gør fortællingen kompleks og giver rum til tolkning. Det er en utrolig velskrevet historie som har forundret og rørt mange læsere lige siden udgivelsen.

Bogen blev i 1987 filmatiseret i en legendarisk filmatisering af Gabriel Axel - en film som sikrede Danmark vores første Oscar-statuette for bedste fremmedsprogede film

Nordisk Litteraturuge

Nordisk Litteraturuge er en årligt tilbagevendende begivenhed i uge 46. Det er et højtlæsningsarrangement, hvor dem samme litteratur læses højt for børn og voksne over hele norden. 

Du kan læse mere om Nordisk Litteraturuge her.

De Eventyrlystne sætter fest, farver og fantasi på Karen Blixens fine fortælling. Læs mere om De Eventyrlystne her 

Skumringstimen er arrangeret i et samarbejde mellem Foreningen Norden og Struer Bibliotek.

Kaffe og kage, fest og farver: 50 kr.

Materialer