Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
For voksne

UDSOLGT Fake News – når virkeligheden taber

25.11.19
Europe Direct Midtjylland har arrangeret et foredrag med Mads Vestergaard om fake news.

Den offentlige debat oversvømmes af løse påstande, fordrejninger og forvanskninger af sandheden. Vi invaderes af populistiske fortællinger, "alternative kendsgerninger" og "fake news". Det er nu et faktum, at misinformation er noget, man aktivt må forholde sig til som politiker, som journalist og som borger. Men hvordan?

Det handler om at få opmærksomheden. Omtale i de gængse medier og trafik på de sociale medier. I informationstidsalderen er opmærksomhed en dyrebar ressource. Omtale og trafik er penge, magt og politisk indflydelse, selv hvis det er på bekostning af sandhed, fakta og de alt for virkelige udfordringer, vi står over for. Dette foredrag giver et første sammenhængende billede af, hvordan opmærksomhedsøkonomien kan ende i det postfaktuelle demokrati: Eventyrlige fortællinger erstatter kendsgerninger som grundlag for politisk meningsdannelse, debat og lovgivning. Et monster, som de færreste vil have, men som har vist sit ansigt på det seneste og som bliver fodret af politikere, journalister og borgere. Første skridt til at stoppe med at fodre uhyret og dæmme op for den udvikling, er at forstå, hvad der forårsager den.

Mads Vestergaard er medforfatter på bogen FAKE NEWS - Når virkeligheden taber’ og vil prøve at give publikum et større indblik i, hvad ’Fake News’ er og hvordan de opstår bl.a. med eksempler fra dansk og international politik.

Foredraget er arrangereret af Europe Direct Midtjylland og medfinansieret af Europa-Kommissionen. Billetten er gratis, men tilmelding er nødvendig.

EuropeDirectMidtjylland

Materialer