Filmstriben

Filmstriben - en filmstreamingstjeneste til dig.

Du kender Netflix, ViaPlay, HBO og sikkert flere endnu. Filmstriben er ligesom dem: en filmstreamingtjeneste – bare via dit bibliotek.For at kunne bruge Filmstriben kræver det kun, at du har computer, tablet eller smartphone med adgang til internettet, og at du er oprettet som låner ved biblioteket i din kommune.
Hvis du ikke er oprettet som bruger/har et lånerkort, så kan du oprette dig her.

Som låner ved Struer Bibliotek og borger i Struer Kommune kan du lige nu låne 10 film pr måned.

Filmstriben skal dog ikke bare ses som endnu en filmstreamingtjeneste – Filmstriben skal ses som et supplement til de øvrige filmstreamingtjenester.
Der er bestemt nogle af de mere kendte film, men der er også de mere smalle film og masser af dokumentarfilm. 

Du kan finde rigtig mange gode film, men derudover finder du også mange tv-serier.
F.eks. krimiserier som Wallander og Livvagterne eller tv-serier som 1864 eller Bedre skilt end aldrig

Men hvis du hellere vil se film, så er der f.eks. film fra Japan eller film fra Tyskland.
Der er også thrillers eller adventurefilm.

Du finder også dokumentarer og kortfilm.

Mangler du noget til børnene, så er der både noget for de mindre børnde større børn og de unge.

Du finder meget mere inspiration på filmstriben.dk eller via deres app til Android og Apple.  


Der er dog flere muligheder for at se film og tv online. 
Filmcentralen for alle er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Du finder både kortfilm og dokumentarfilm af nyere og ældre dato for både børn og voksne – frit tilgængeligt! 

Hvis du har lyst til at se små gamle filmklip fra hele Danmark helt tilbage til 1899 og frem, så har Det Danske Filminstitut samlet dem på Danmark på film.

Filminstituttet er også begyndt at digitalisere danske stumfilm - og det er spændende, for husk på at Danmark som filmnation engang var større end Hollywood!

På dr.tv kan du både se tv live, men også gense tidligere programmer. Der er adgang både via internettet og via deres app.

Har du lyst til en tur ned ad memory lane eller vise børnene hvad du så som barn, så er Bonanza en guldgrube. Hvem husker ikke Guldregn eller Hit med sangen ?

Skulle du have lyst til at fordybe dig i videnskabelige emner af enhver slags, så er der TED talks. Du kan få noget at vide om, at trapper ikke bare er en måde at komme fra et niveau og til et andet niveau. Eller hvorfor der er 1,5 milliarder mennesker, der spiser med spisepinde.
For at se de korte talks skal du oprette en konto ved hjælp af din mailadresse og en adgangskode – men du kan også se dem via deres Youtube-kanal (dog vil der så være reklamer).