En bog med solbriller ovenpå og et kaffekrus ved siden af.

Personalets sommeranbefalinger

16.06.23
Vi anbefaler bøger til sommerferien. Se her hvilke bøger, vi gerne vil læse i vores ferie.

Berit OV:

Jeg vil læse Blichers Hosekræmmeren og andre noveller, fordi jeg i juni var til et rigtigt spændende strikkeforedrag ved Kasper Thomsen.
Han arbejder til daglig i Den gamle by i Aarhus, hvor han er den vandrende strikker – han går altså rundt i gaderne og strikker og snakker med folk om kulturhistorien bag strikning.
Tænk at noget, som er mig så fjernt, kan være så spændende. Men han nævnte bl.a. Hosekræmmeren i sit foredrag, så den tænker jeg, jeg vil kaste mig over til sommer.

 

Berit VK:

Jeg vil læse ’Det dybe vand’ af Paula Hawkins.
Jeg synes Paula Hawkins ’Kvinden i toget’ var en rigtig god psykologisk thriller, så jeg tænker, at denne også er noget for mig.

Katrine F:

Jeg er blevet anbefalet at læse Oxen-serien af Jens Henrik Jensen, så den vil jeg kaste mig over i ferien.
Og så vil jeg også gerne læse Ondskabens psykologi af Florence McLean, som min kollega gjorde mig opmærksom på.

Katrine MJ:

”Pachinko” har jeg fået anbefalet flere gange af en god veninde, som læser meget litteratur fra Korea, så den glæder jeg mig til at komme i gang med. Det er en slægtssaga og en ægte murstensroman, så der er til mange timer på terrassen.

Klassikeren bag en af mine yndlingsmusicals, Cabaret, der handler om Berlins dekadente og flamboyante underside i 1930’erne, mens nazismen ulmer på overfladen. Jeg glæder mig til at læse bogen bag filmen/stykket.

"Til paradis” har jeg været i gang med en gang før, og jeg ser frem til at dykke ned i den igen, for den er virkelig interessant – den indeholder tre bøger, tre nedslag i tid (1883, 1993 og 2023) og tre forskellige sæt af hovedpersoner, som alle hedder David og Charles.

Lars:

Da jeg lige har læst ”Jeg husker dagen som lys” af Olav Hergel, som handler meget om hans mor, har jeg fået lyst til at læse lidt i biografien om hans mor ”Benedicte” af Niels Barfoed. Jeg kommer nok ikke udenom ”Kriger uden maske” af Hanne Vibeke Holst, alene pga. min interesse for COBRA malerne. Så er der Anne Lise Marstrand-Jørgensen med romanen ”Sange om stilhed og hjem”, fordi hun er et af vores hovednavne på bibliotekets årlige litteraturfestival til efteråret. Tilslut vil jeg helt sikkert læse vores semilokale forfatter Ditte Holm Bros nye roman ”Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler”. Jeg synes hendes debutroman fra 2021 ”Fladland” var interessant, derfor er jeg spændt på hvad hun finder på denne her gang.

Marie:

’Havbogen’ af Morten Strøknes:
”Jeg har efterhånden fået anbefalet denne bog så mange gange, at jeg nærmest alene af den grund, bliver nødt til at læse den. At selve handlingen, om to mænd i en lille båd, i Lofotens iskolde havvand, på jagt efter den sagnomspundne grønlandske kæmpehaj, så oveni købet lyder vildt fascinerende, gør at den helt klart skal læses i sommerferien.”

’Den sidste af de vilde heste’ af Maja Lunde:
”Jeg havde for nyligt fornøjelsen af at høre Maja Lunde fortælle om denne roman. Den handler om hesteracen Przewalski og tre mennesker, der på tre forskellige tider i historien forsøger at redde vildhestene i en klimatruet verden. Romanen lyder både smuk og dyster, og Maja Lunde havde et spændende blik på mennesker, natur og klimakrisen. Jeg fik faktisk lyst til at læse alle hendes bøger.”

’Dværgen fra Normandiet’ af Lars-Henrik Olsen:
”Jeg skal helt klart genlæse ’Dværgen fra Normandiet’ i sommerferien sammen med mine børn. Vi skal på sommerferie i Normandiet og se Bayeux-tapetet, så bogen er selvskrevet på min læseliste.”

Vibeke:

Min SOMMERlæsning bliver:

Indtil Sommeren er forbi af Bent Haller
Sommerlys og så kommer natten af Jón Kalman Stefánson
Sommeren med Ellen af Agnete Friis.

3 forhåbentlige gode bøger, der skal læses i sommersolen.