Rasmus Thøgersen.

Du kan stadig låne bøger

08.02.21
Som så mange andre havde biblioteket store planer for foråret 2021. Virusvarianter og et øget smittetryk endte som bekendt den fest. Det lader vi os nu ikke kue af, og optimisme er trods alt en lidt sjovere måde at vandre gennem livet på. Vi rykker vores kulturelle arrangementer til efteråret og ser frem til et håbefuldt forår og en dejlig sommer, hvor vi igen kan byde jer velkommen på jeres bibliotek.

Lukket, men stadig lidt åbent

Den bedste måde for mig selv at finde en bog er at vandre rundt blandt hylderne og blive inspireret af forsider, bogrygge og udstillinger i biblioteksrummet. Det kan vi desværre ikke tilbyde lige nu. Men det betyder langt fra, at vores samling er lukket land for jer. Faktisk har I adgang til hele landets bogsamlinger via Struer Bibliotek. Som altid, helt kvit og frit.

I kan reservere materialer på vores hjemmeside eller i app’en ’Biblioteket’. Når I modtager besked om, at jeres bøger er klar til afhentning, kan I hente dem ved bibliotekets hovedindgang mandag-fredag i tidsrummet 10:00-17:00. Ring på tlf. 96848500, oplys jeres reserveringsnumre – så finder vi bøgerne frem, udlåner dem til jer og kommer ud til døren med dem – naturligvis bevæbnet med mundbind og håndsprit. I kan også hente jeres materialer på Thyholm. Hver mandag leverer biblioteket bøger til Hvidbjerg. Bøgerne er pakket i poser, som afhentes lige inden for døren i Midtpunktet.

Har I ikke mulighed for at hente jeres reserveringer på denne måde, lader vi dem stå indtil biblioteket åbner igen – men hvis I har noget stående, som I ikke skal bruge alligevel, er I overordentligt velkommen til lige at give lyd fra jer, så den næste i køen kan komme til.

Læseposer og eReolen

Hvis I gerne vil have bibliotekets personale til at udvælge bøgerne for jer, er det også en mulighed. I kan bestille en læsepose på struerbibliotek.dk eller bare ringe til os og tage en snak om, hvad I kunne tænke jer. Poserne udleveres også ved bibliotekets hovedindgang. Et godt tilbud til den travle børnefamilie, der gerne vil have noget kvalitetsunderholdning til både store og små.

I kan aflevere materialer i postsprækken til højre for vores indgang i Smedegade. Lige som under sidste nedlukning, er der fuld amnesti for afleveringerne i 14 dage fra det tidspunkt, vi får lov til at åbne dørene igen.

Udover det, så husk, at vores digitale biblioteket er åbent 24/7. Filmstriben og eReolen har været i kraftig vækst siden marts sidste år, og I har stadig adgang til 10 ebøger og 10 lydbøger hver måned. Prøv eventuelt også Mediestream, hvor I kan se en lang række historiske danske aviser frem til 1918. Eller PressReader med over 5.000 aviser og blade fra hele verden. Læs mere om vores digitale tilbud her.

Spred det glade budskab

Når det så er sagt, håber jeg, at jeg kan bede jer alle sammen om at sprede rygtet om, at vi altså stadig har en smule åbent på biblioteket?

Læsning er, ligesom en gåtur langs Limfjorden eller et smut i Klosterheden, godt for hjerne og sjæl. Og vi har vist alle sammen brug for det ekstra boost på humørfronten for lige at komme gennem de næste par måneder, ind til overskrifter om vaccinepas, genåbnede grænser og minimale smittetryk pryder forsiderne. Ind til da, så sluk nyhedsstrømmen lidt, snup en kop god kaffe, og opsøg den ro og fordybelse, bøgerne kan give.

Pas på jer selv og god læsning derude.

Rasmus Thøgersen
Biblioteksleder