Børnevalg 2019

Alle landets børnebiblioteker inviterer nu til Børnevalg 2019, for at styrke børnenes forståelse og lyst til at deltage i demokratiet.

Det er ikke kun de voksne, der skal have deres stemme hørt i 2019 -  børnene er nemlig stemmeberettigede på biblioteket! Alle børn har indtil onsdag d. 5. juni chancen for at komme forbi biblioteket og sætte kryds ved deres favoritkandidat - blandt de opstillede er kendinge fra børnebøgernes verden, såsom Karmaboy, Sallys Far, Vildheksen, Nomerne og Rita & Krokodille.

Blandt de stærke politiske budskaber i år er "Ja til at passe på hinanden", "Nej til stress om morgenen" og "Ja til at gå sine egne veje".

Kom forbi biblioteket og studer valgplakaternes budskaber og læg din stemmeseddel i boksen på børnebiblioteket! Vinderen vil blive offentliggjort nogle dage efter folketingsvalget på Grundlovsdag d. 5. juni.

Danmarks Biblioteksforening står bag Børnevalget 2019, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse.
Et valg kan være ret diffust for førskole- og indskolingsbørn, men med Børnevalget bliver det gjort meget konkret. Børnene skal nemlig selv gå til valg og vælge, hvem der skal være årets vinder.

Ved Børnevalget i 2017 vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer og på valgsproget om ”Ja til slik”. Over 15.000 danske børn og biblioteker i 69 kommuner deltog i Børnevalget 2017.

Læs også mere på den officielle side for Børnevalg 2019: www.børnevalg.dk

13.05.19