Skilt med et spørgsmål tegn på.

Genåbning: Ofte stillede spørgsmål

17.05.20
Endelig slår vi dørene op til biblioteket igen - men alt er ikke helt som det plejer at være.

Læs med her og se hvad man stadig kan på biblioteket - og hvad man ikke kan eller må på biblioteket indtil videre.

Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål. Siden opdateres løbende og er foreløbig gældende til og med den 7. juni 2020.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Scroll down for an english version.

Gør I ekstra rent, så?
Ja, vi har udvidet rengøringen og stiller afsprittere til rådighed – så husk at bruge dem.

Kan man aflevere uden at skulle ind på biblioteket?
Ja, du kan aflevere i vores brevsprække til højre for indgangen ved Smedegade. Det betyder dog, at du ikke kan få en kvittering på din aflevering.

Kan man blive smittet via bøgerne og kommer de i karantæne?
Sundhedsstyrelsen har vurderet, at der ikke er behov for særlige forholdsregler vedr. biblioteksmaterialer, som lånere afleverer tilbage, eller som lånere kortvarigt studerer med henblik på at overveje hjemlån og derefter stiller tilbage.

Kan man printe eller låne en PC?
Ja, det er muligt at printe, kopiere eller låne en PC til print og kortere søgninger.

Må man mødes på biblioteket?
Nej, men man må godt tage ophold, fx. sætte sig med en bog.

Kan man få retshjælp?
Ja, advokatvagten er åben igen. Det foregår i Læsesalen, torsdag kl 17-18.

Hvornår åbner I for selvbetjening igen?
Det ved vi ikke, men I skal nok få svar, så snart vi ved noget. Hold øje med denne side, hvor informationen opdateres løbende.

Bliver de arrangementer der ligger efter den 7. juni afviklet?
Det kan vi ikke sige noget om endnu. Vi håber det selvfølgelig, men er nødt til at afvente.

Kan man få hjælp?
Ja, selvfølgelig! Vi er godt nok bag en plexiglasskærm og beder dig respektere afstanden, men vi er på arbejde og klar til at hjælpe dig med at finde lige det du leder efter.

Hvor hurtigt skal materialer afleveres?
Bare rolig. Der tilskrives ikke gebyr på materiale, som skulle have været afleveret i lukkeperioden. Men husk at aflevere senest 14 dage efter genåbning den 18. maj. Du kan dog stadig betale tidligere gebyrer via vores hjemmeside.

Har I egentlig savnet os?
Helt vildt! Vi har glædet os til at hjælpe jer og se mennesker på biblioteket igen.

In english:

Below you find some of the questions and answers in english.

Are you extra careful about cleaning?
Yes indeed. We take extra care cleaning and we have put up hand disinfection dispensers. Please remember to use them.

Can I print, scan and borrow a PC?
No, it's not possible at the moment. When looking for materials please ask the librarian or use the app called Biblioteket which is avalable through App Store and Play Store.

Can I meet up with friends at the library?
No, at the moment you are not allowed to stay at the library for longer periods of time and you gatherings are prohibited.

Can I book a room for at meeting or to study?
No, it is not possible at the moment, since you are not allowed to stay at the library for longer periods of time.

When will you re-open for self service?
At the moment we simply do not know, but we will make sure to tell you as soon as we know. Keep an eye on this website and our social media.