Øget sikkerhed på computere på biblioteket

10.09.20
Struer Kommune har ikke oplevet misbrug af personoplysninger fra borger-PC’er, og du kan trygt bruge computerne på biblioteket

Flere medier har beskrevet et større, landsdækkende IT-angreb mod de offentlige computere, som landets kommuner typisk har placeret på biblioteker og i borgerservicecentre, og som kan anvendes af besøgende borgere.

Stort fokus på datasikkerhed

På Struer Bibliotek har vi stort fokus på datasikkerhed, også i forhold til de offentlige computere, som kommunen stiller til rådighed for borgerne på biblioteket.

Vi er meget opmærksomme på det landsdækkende hackerangreb, som Politiet for tiden efterforsker.

Vores it-afdeling har taget en række forholdsregler for at forhindre IT-kriminelle angreb på borger-PC’er på biblioteket.

I foråret 2021 har vi et arrangement, hvor vi får Helle fra vores IT-afdeling til at komme og fortælle om IT-sikkerhed.

Ingen oplysninger på stjålet eller misbrugte personoplysninger

Struer Kommune har ingen oplysninger på, at der er stjålet eller misbrugt personoplysninger fra borger-PC’er i kommunen.

Med andre ord kan du trygt bruge computerne på biblioteket.

Derudover er det altid vigtigt, at du som borger er opmærksom på din egen it-sikkerhed. Det gælder både derhjemme, og når du benytter en offentlig computer.

Du kan lære mere om IT-sikkerhed på eKurser.nu. Find kurserne om IT-sikkerhed her.

Du kan med fordel altid tage disse enkelte forholdsregler:

• Vær opmærksom på folk omkring dig, når du indtaster kodeord, brugernavne, CPR nummer osv.
  • Husk at logge ud af din mailboks, Borger.dk, sociale medier og andet, når du forlader maskinen.
  • Hav ikke NemID og andre private oplysninger liggende fremme.
  • Lav stærke kodeord.

Har du mistanke om, at dine oplysninger er blevet stjålet, skal du altid kontakte Politiet.