Hjælp i en opgavetid

Er du i gang med at skrive din SRO, SRP, DHO eller en af de andre store opgaver?

Hvis du sidder med en skole- eller studieopgave og mangler hjælp til materialer eller søgetips, kan du sende en mail til Struer Bibliotek på bibliotek@struer.dk. Her sidder vi klar til at hjælpe med at finde rundt i den digitale jungle, fx hvad angår tidsskriftsartikler, tilgængelige databaser og e-bøger. Fra på mandag åbner vi også det fysiske bibliotek igen, så kom forbi i vores betjente åbningstid, så står vi klar til at hjælpe dig.

Vi samlet en liste over nogle af de digitale tilbud vi tilbyder via vores Netbibliotek, og som du kan bruge i din opgaveskrivning.Bibliotek.dk

Lige nu kan du ikke bestille materialer hjem fra bibliotek.dk, men du har stadig direkte adgang til mange digitale artikler og bøger via siden. Vælg ’E-materialer’ når du søger i stedet for ’Alle materialer’, så søger du det frem der er tilgængeligt.
www.bibliotek.dk


Biblioteksvagten.dk

Her sidder bibliotekarer klar til at hjælpe dig med at finde kilder til din opgave. Du kan få svar på faktuelle spørgsmål, henvisninger til bøger, artikler, webressourcer mm. Husk, der findes ingen dumme spørgsmål.
https://www.biblioteksvagten.dk/

 

Britannica Library

Meget omfattende engelsk encyklopædi med mange forskellige kildetyper. Online-leksikon med opdaterede artikler fra bogudgaven af den britiske encyklopædi. Indeholder indgange til børn, voksne og studerende. Omfattende online-leksikon med opdaterede artikler fra bogudgaven af den britiske encyklopædi. Indeholder 14.000 illustrationer og ca. 300.000 henvisninger til internettet.

Gå til Brittanica Library

Se introduktions-video her:

Digitale kilder til din opgave: Britannica Library


Danmarks Statistikbank

Her finder du detaljeret statistik over næsten alle danske forhold.
https://www.struerbibliotek.dk/e-materialer/danmarks-statistikbank

eKurser.nu

Få bl.a. tips til din søgestrategi i opgaveskrivningen og overblik over hvilke digitale materialer du kan få adgang til via Det Kongelige Bibliotek.
https://www.struerbibliotek.dk/e-materialer/ekursernu
 

Faktalink

Her finder du en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner. Siden giver et godt overblik og hjælper dig videre i din informationssøgning.
https://faktalink.dk/

Se introduktions-video her:

 

Faktalink vejledning

 

Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon hvor du kan søge på danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde.
https://www.struerbibliotek.dk/e-materialer/forfatterweb
 

Gale

Gale giver adgang til deres skolepakke: Gale Reference Complete indtil 30. juni 2020.
Pakken indeholder National Geographic Virtual Library, Gale OneFile, Gale In Context, Gale Interactive, Gale Literature og Gale e-bøger med 1.900 titler.
http://infotrac.galegroup.com/itweb/dplgrc
Password: denmark

Se introduktions-video her:

 

Digitale kilder til opgaven: Global Issues

 

Historiens verden

Historiens Verden er en dansksproget historieportal, der dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. Her kan du bl.a. søge i mange historiske kilder.
https://www.struerbibliotek.dk/e-materialer/historiens-verden
 

Infomedia

Infomedia er Danmarks største artikeldatabase, hvor du kan søge i over 40 millioner artikler. Du har midlertidigt adgang til alle artiklerne hjemmefra under bibliotekernes lukningsperiode.
https://www.struerbibliotek.dk/nyheder/kort-nyt/nem-adgang-til-artikler
 

Litteraturens Verden

Lit­te­ra­turens Verden giver dig en dybdegående krono­logisk og genremæssig gennem­gang af verdens lit­te­ra­turhistorie fra old­tid­en til moderne tid.
https://www.struerbibliotek.dk/e-materialer/litteraturens-verden
 

Litteraturlisteautomaten

Her finder du et super godt værktøj, der hjælper dig med at lave en litteraturliste til din opgave
https://litteraturlisteautomaten.dk/
 

Mediestream aviser

Her kan du søge og læse i historiske aviser og finde meget godt kildemateriale.
https://www.struerbibliotek.dk/e-materialer/mediestream-aviser
 

Skrivopgave.dk

Her får du hjælp til hvordan du kommer i gang med din opgave og fx arbejder med problemformulering og kildekritik. Du kan også blive guidet i din informationssøgning i forbindelse med opgaveskrivning.
www.skrivopgave.dk