Bestil billet(ter)

Angrebet på Tønderbasen v. Knud Jakobsen

21.02.19
Knud Jakobsen fortæller denne aften om verdenshistoriens første luftangreb fra et hangarskib, som blev gennemført ud for den jyske vestkyst den 19. juli 2018.

Den 19. juli 1918 lettede syv Sopwith Camels fra hangarskibet HMS Furious 25 sømil vest for Lyngvig Fyr og satte kurs mod den danske kyst.

Deres mål var den store luftskibsbase i Tønder, godt 150 kilometer borte. De små flys rækkevidde blev presset til det yderste, og selvom tre fly måtte nødlande i Danmark, lykkedes angrebet. To store luftskibe gik op i flammer, og basen var ødelagt for resten af krigen.

I anledning af 100-året har Sea War Museum Jutland udgivet en ny bog med titlen ”Angrebene på Tønderbasen”, skrevet af Knud Jakobsen. Bogen beskriver ikke blot det vellykkede luftangreb i detaljer, men fortæller også om to mindre vellykkede angreb, som gik forud. Nu får du muligheden for at høre Knud Jakobsen fortælle om luftangrebet, som skrev verdenshistorie.