Om dette arrangement

Tid
11:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
For voksne

Anne-Cathrine Riebnitzsky - Smaragdsliberen

05.10.19
I dette foredrag fortæller Anne-Cathrine Riebnitzsky om sin roman "Smaragdsliberen".

"Smaragssliberen" har fået flotte anmeldelser af blandt andet Information, der skriver: "Smuk roman om vores forhold til døden, om tro og skønhed".

Den jødiske smaragdsliber Pierre Levy falder død om med hjertestop, men vender mirakuløst tilbage til livet. Ingenting er som det var, men Pierre genoptager at spille skak med sin barndomsven, den muslimske juveler Youssef, og går i gang med det, som skal blive hans livs mesterværk: slibningen af en usædvanlig stor smaragd. Pierres fredelige verden i sliberiet står i stærk kontrast til hans datters liv. Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker, og under kortlægningen af gamle hulemarier kidnappes hun i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam. Stillet overfor dødens nærvær kæmper både Zara og Pierre for at bevare blikket for skønheden i livet.

Smaragdsliberen er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed.

Om forfatteren

Anne-Cathrine Riebnitzsky er uddannet sprogofficer i russisk og har selv været udsendt til Afghanistan to gange, først som kaptajn og efterfølgende som rådgiver for Udenrigsministeriet, så krigen kender hun indefra. Hun debuterede med biografien "Kvindernes krig" i 2010 og som skønlitterær forfatter i 2012 med romanen "Den stjålne vej". Det store gennembrud kom med romanen "Forbandede Yngel", der udkom i 2013 og vandt først Politikens romankonkurrence og siden modtog De Gyldne Laurbær af boghandlerne. Anne-Cathrine Riebnitzsky har udover at modtage Debutantprisen og De Gyldne Laurbær været nomineret til Weekend Avisens Litteraturpris tre gange.

Gratis. Bare mød op! Foredraget er en del af årets Litteraturfestival.

Materialer