Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Folkets Hus
Tegltorvet 2
7600 Struer
Arrangører
Målgruppe
For voksne
For voksne

Forfattermøde: Asta Olivia Nordenhof

03.10.20
Asta Olivia Nordenhof er aktuel med romanen Penge på lommen.

'Penge på lommen' er kategoriseret som en romanføljeton med undertitlen 'Scandinavian Star - Del 1'.
Bagerst i bogen er der oplistet titler på de syv værker, romanserien skal indeholde - hvor den første med pågældende romans titel er streget over. Dette tyder på, at nærværende roman kun er begyndelsen på et ambitiøst romanprojekt fra Nordenhofs side.

Som det fremgår af undertitlen, er skibskatastrofen d. 7. april 1990 på passagerfærgen Scandinavian Star, en historisk begivenhed i romanen. Det er dog kun et enkelt kapitel midt inde i bogen, i dette første bind af romanserien, der omtaler selve forliset. Dette kapitel kommer til at stå som et særskilt billede i baggrunden og som en kapitalismekritik, hvor tilgangen til katastrofen bygger på den forståelse, at der var tale om forsikringssvindel og at branden på skibet heraf var påsat af økonomiske årsager.

Romanen kredser i stedet om hovedpersonerne, Kurt og Maggie, der bliver forelskede og slår sig ned i Nyborg sammen. Herfra aftager forelskelsen og kærligheden viser sig kun i glimt. Man kommer til at følge deres livslange, ulykkelige forhold, præget af vold og trange kår. Fortællingen om Kurt og Maggie fremviser en historisk og socialrealistisk skildring af en underklasse i Danmark igennem de seneste 80 år. Skildringen er fra hovedpersonernes synsvinkel, hvorfor kvindefrigørelse og den stigende velfærd ikke spiller en større rolle.

Selvom romangenren, der tilmed er historisk, er et stilskifte for Nordenhof, er udsatte menneskeskæbner stadig i fokus. Nordenhof har fået ros for sine billedstærke og realistiske personportrætter og for, hvordan hun formidler underklassens barske omstændigheder med en humoristisk tone på en nærværende og sympatisk måde.

Asta Olivia Nordenhof (f. 1988) debuterede i 2011 med udgivelsen 'Et ansigt til Emily'. Hun er uddannet fra Forfatterskolen samme år (2009-2011), og vandt i 2013 Montanas Litteraturpris for digtsamlingen 'Det nemme og det ensomme' (2013).

NB! Litteraturfestivalen er pga. de nye Corona-restriktioner flyttet til Folkets Hus. Vi overholder naturligvis alle de gældende regler for kulturarrangementer: Stolene placeres med behørig afstand. Alt personale vil have mundbind på. Ligeledes skal gæster have mundbind på når de IKKE sidder ned. Der vil blive uddelt håndsprit og mundbind til alle tilmeldte.