Auschwitz-dag

26.01.23
Den 27. januar er udråbt til international mindedag for Holocaust, der markeres i FN, EU, rundt omkring i Europa og andre steder i verden. I Danmark har markeringen fået navnet Auschwitz-dagen, hvor vi mindes ofre for Holocaust og andre folkedrab.

Holocaust førte til 6 millioner jøders død. Heraf døde 3 millioner i udryddelseslejre, 1,5 million blev slået ihjel af Einsatz-grupper, og de resterende 1,5 million blev dræbt ved henrettelser eller døde af sult, sygdom og af arbejdet i koncentrationslejre og ghettoer. Læs mere på Folkedrab.dk

Vi har samlet en række bøger til dig.

Biografier

Fra jødiske overlevere til nazistiske kommandanter. Der er skrevet mange biografier og erindringsbøger fra koncentrationslejrene, som dykker ned i de enkelte skæbner. Find et lille udvalg herunder.


 

Faglitteratur

Vil du have et overblik over Holocaust og koncentrationslejrenes grusomheder, er det også muligt. Grib f.eks. fat i bøgerne på listen herunder.

Romaner

Også en lang række forfattere har ladet sig inspirere af Holocausts grusomheder. Nogle tager udgangspunkt i virkelige skæbner, mens andre digter personer ind i den historiske virkelighed. Du finder et udvalg af romaner i listen herunder.