En bog med solbriller ovenpå og et kaffekrus ved siden af.

Sommerferieanbefalinger

08.07.21
Her får du personalets bedste anbefalinger til en sommerferiebog.

Berit Volder Kjær

Berit VK anbefaler:

’Sektens børn’ af Mariette Lindstein er det afsluttende bind 3 i en serie, som går fra krybende uhygge til forrygende spænding. Realistisk manipulation og en usædvanlig ondskabsfuld sektleder bliver udrullet i alle tre romaner, som er baseret på forfatterens egne oplevelser fra Scientology.

’Ikke afsendt’ af Lærke Winther er en stille historie, der rummer skæve eksistenser, humor og kærlighed på sin egen underfundige måde. Fortællingen drives overraskende godt frem af bogens brevformat – nogle breve bliver sendt, mens de måske vigtigste breve ikke bliver afsendt.

Bodil Sørensen

Bodil anbefaler:

’Efterhånden mulighed for sol’ af Michael Enggard

Tom og Julie mødte hinanden i Aarhus midt i 90’erne – livet lå åbent, alt var spændende - de lavede lokalradio sammen og forelskede sig lidt. Men noget skete – og det hele blev meget anderledes.
Nu 25 år senere arbejder Julie på en motorvejsrestaurant og Tom på et værtshus. Hvor blev alle drømmene af? Deres hverdag virker på en måde lidt trist – men så alligevel ikke.  ”Det skal nok gå alt sammen, selv om det ikke gik, som det skulle”.

En dejlig roman for dig, der kan lide hverdagsrealisme.

Katrine Frandsen

Katrine anbefaler:

’Grundvold’ af Rachel Röst

Grundvold er en fortælling om at vokse op i familie, hvor faren, familiens overhoved, bestemmer alt. Og hvordan en ung kvinde skal lære at stå på egne ben.

Det er en barsk, spændende og tankevækkende bog.

Lars Hune

Lars anbefaler:

’Sanatoriet’ af Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Psykiateren Hannah Neumann bliver ansat på sanatoriet Sølund i 1928, dels for at helbrede de kvindelige patienter og dels for at forhindre at flere af de unge kvinder begår selvmord. Hvordan klarer heltinden sig i det mandsdominerede miljø?

En fængende roman, der er svær at lægge fra sig og som formår at blande historisk stof med spænding og tilmed af en forfatter med tilknytning til Struer.

Rasmus anbefaler:

’Alt det lys vi ikke ser’ af Anthony Doerr

Velskrevet, barsk og poetisk fortælling fra 2. verdenskrig, der handler om meget andet end krig.

Stefan anbefaler:

’Highfire’ af Eoin Colfer

I Highfire møder man Squib, den 15-årige cajun dreng som ”arbejder” som spritsmugler. Han vil virkelig genre være den gode søn, men livet har det med at komme i vejen – især fordi den lokale betjent har skumle planer – og et øje efter Squibs mor…

Squibs verden ændre sig dog totalt, da han render ind i Vern Highfire, den sidste levende drage som hænger ud i Louisianas sumpe.
Vern fordriver tiden med at se Flashdance og drikke vodka. Et lidt sølle liv måske, men Vern er parat til at gøre hvad som helst for at forsvare det.

Highfire er en morsom, dramatisk, actionpakket, rørende historie for voksne om en dreng, en korrupt politimand og den sidste drage på jorden