Vi har glædet os til den nye roman af Kim Blæsbjerg

09.03.23
Kim Blæsbjergs nye roman, De bedste familier, er blevet meget populær, der er en del reserveringer på den -og det kan vi godt forstå.

Blæsbjerg skriver om Cheminova i Lemvig i 1950'erne, vi følger både ingeniøren, Jørn og arbejderen, Niels. Vi kommer helt tæt på deres liv, familier og forskellige problematikker i deres arbejdsliv og helbred.
Arbejdslivet på Cheminova fylder en del, og især det at ingen taler højt om det kemiske affald, der ledes direkte i havet, eller de forgiftinger, arbejderne løbende udsættes for. Men efterhånden som forgiftningerne sætter sig spor begynder forholdene at slå sprækker.
"De bedste familier foregår i overgangen fra efterkrigstid til moderne velfærdssamfund. Læseren kommer tæt på de store planer mændene lægger og kvinder, der ikke bare vil følge med.
Det er en velskrevet roman, der ærligt og ligefrem fortæller om tiden på Cheminova og de udfordringer der opstod i forbindelse med arbejdet på fabrikken, samtidig med at familierne også skulle hænge sammen.

Cheminova har eksisteret i mange år og har ændret sig meget over tiden. Hvis du er interesseret i at dykke lidt ned i historien, kan du læse mere lige her på lex.dk.
Hvis du vil læse andre bøger, der foregår i Vestjylland, kan du tage et kig på listen herunder.

Vi glæder os til efteråret, hvor Kim Blæsbjerg kommer til vores Litteraturfestival, så hold øje med vores kanaler, når annoncerer programmet for vores program for efteråret.

Materialer