Ung i Struer - Part 2

10.12.20
Unge i mindre byer flytter efter mulighederne og drømmene. Men hvem siger, at der ikke findes muligheder og opfyldelse af drømme i Struer?

Så hvad er eventkoordinatoruddannelsen for noget?

Hvis man slår eventkoordinator op under hjemmesiden ”Uddannelsesguiden”, står der i overskriften: ”En eventkoordinator planlægger og arrangerer aktiviteter, fx koncerter, fester og bryllupper. Du lærer at udvikle nye ideer og at realisere ideerne i praksis.”
Det er en erhvervsuddannelse, som varer 2 år med vekslende skoleforløb og praktik.
Dette er altså drømmeuddannelsen efter flere års søgen. Jeg blev optaget på eventkoordinatoruddannelsen på Aarhus Business College og skulle begynde i starten af januar 2020. Denne gang blev jeg stående på toget, klar til dette nye spændende kapitel i mit liv.

Jeg drømte om at få elevplads i Struer eller omegn, da jeg atypisk andre unge i Struer, blev forelsket i Struer. Jeg ville gerne blive boende i Struer, og kunne se muligheder i byen. Jeg kunne se en by i udvikling og med masser af potentiale hertil. Denne udvikling ville jeg gerne være en del af.
Efter jeg fik svar på, at jeg var blevet optaget på uddannelsen, begyndte jeg at søge elevplads.
Der gik ikke længe før min drøm, ja faktisk to drømme gik i opfyldelse…

En drøm blev til to

Det startede med, at jeg tilbage i september 2019, var begyndt at øve julesange til Ausumgaard julemarked. Det er efterhånden blevet en tradition for mig at synge til julemarkedet og dermed høre og øve julesange allerede i efteråret. Min kæreste har de sidste par år måttet leve med, at julen starter tidligt hjemme hos os.

Som jeg øvede julesange og kom i julehumør, dukkede der en aften i september måned en melodi op. Som jeg blev ved med at nynne melodien, løb fantasien med mig, og en julefilm dukkede op og afspillede sig gentagende gange i mit hoved. Hele min krop følte hjertevarme og glæde. En følelse der gjorde, at jeg bare måtte optage denne melodi, og få sat ord på den julefilm, der fyldte hovedet.

Blot få dage efter gik jeg til Peter Kjeldberg, chef for Lydens By Værkstedet, i møde. Jeg fortalte ham med julelys i øjnene, at jeg havde en julesang, samt en masse idéer til musikvideoen og hvem der skulle medvirke hertil. Vigtigt for mig var, at ”Jul i hele byen” var en sang for alle, men også at den gav en fællesskabsfølelse for beboerne i Struer.
Som jeg havde set for mig i julefilmen, var det i Struer det forgik, og hertil deltog en masse struerboer både i sangen og musikvideoen. Struer Kommune har så mange dygtige musikere og korsangere, og vi er en af de kommuner med flest korsangere pr. indbygger, hvilket jeg synes, vi skulle benytte os af. Min yndlingsscene i musikvideoen er da hele Struer samles om det store juletræ foran rådhuset, og træet tændes og lyser hele pladsen op. Det er en smuk og fællesskabende årlig tradition, vi har i Struer. Et øjeblik jeg bare måtte have med i julesangens musikvideo.

Peter Kjeldberg og mange andre synes, at min sang og idéer var rigtig gode, og hjalp mig med at realisere min drøm og julesang. Én af dem var også Jørgen Jeppesen, organist i Struer Kirke og min kirkekorleder. Han hjalp mig med at lave korarrangement, finpudse sangen, og det er Jørgen, der spiller det smukke klaverspil.

Som i uddannelsesbeskrivelsen, så havde jeg udviklet en idé og realiseret idéen.
”Jul i hele byen” blev en realitet. Jeg havde udgivet en sang og det bedste af alt var, hvor godt folk tog imod den. Jeg kom i Struers dagblad, TVMidtVest og Radio4, hvilket gjorde at jeg en dag blev ringet op af Rasmus Thøgersen, leder for Struer Bibliotek. Rasmus havde hørt om mig, og læst at jeg søgte en elevplads i Struer og omegn.

”Jul i hele byen” var et julemirakel for mig. Sangen gjorde mig bevidst om, at jeg godt kan udvikle, arrangere og vække drømme til live. Den var med til at skaffe mig en jobsamtale, og her står jeg så i dag – eventkoordinatorelev i Struer Kommune, delt mellem Struer Bibliotek og sekretariatet for Kultur, Fritid og Lokalområder.
To drømme blev på blot få måneder en realitet. Jeg havde både udgivet en julesang og stod nu også med elevplads i Struer Lydens By. En by med potentiale, en by i udvikling og en by med masser af lyd. Det kunne ikke være mere perfekt. Og hvem ved?
Måske kommer der en ny sang?