Nyt ungeområde på Struer Bibliotek

22.11.18
Vi har indrettet et nyt frirum for de unge med plads til både fordybelse og hyggesnak.

Det var vigtigt for os at inddragde de unge som medskabende aktører, og vi var så heldige at få lov til at låne Struer Kommunes ungeambassadører, som deltog i en workshop, hvor de bl.a. kom med ideer til, hvordan biblioteket kunne gøres mere spændende for de unge. Et af deres ønsker var at bibliotekets ungeområde skulle skabe følelsen af, at man sad på et hyggeligt teenageværelse. Og der er blevet lyttet til ønskerne. Vi har bl.a. fået nogle flotte nye møbler, i øvrigt fremstillet i certificeret bæredygtigt træ, og så er området indrettet med hyggekroge, hvor man kan sidde med hovedtelefoner og høre musik, e-bøger eller lytte til podcast- eller sidde og arbejde med skoleopgaver, eller bare sidde og snakke. 

Vi vil på sigt gerne skabe flere relevante tilbud til de unge, men også være et naturligt hænge-ud-sted, hvor de har lyst til at komme og hyggesnakke med vennerne, spille computer, bruge vores wifi, finde materialer til skoleopgaver eller bare fordrive tiden uden at der nødvendigvis behøver at være en dagsorden.

I det nye ungeområde finder man forsat fantasybøger, ungdomsbøger, et udvalg af YA-bøger (Young Adult), ungdomsmagasiner, grafiske noveller og tegneserier.